Udstilling i kirken

Foto: Fotografen Thisted

Kirkens 4 messehagler udstilles

Vestervig Kirke har valgt her, i sommeren 2017, at lave en lille udstilling af fire af kirkens messehagler.

Den røde er formodentlig indkøbt hos Dansk Paramenthandel. Det har ikke været muligt at sætte navn på designer.

De tre andre, den hvide, grønne og lilla er lavet af Kirsten og John Becker.

Vi håber, mange vil komme forbi og nyde kirken og udstillingen.

Kirsten og John Becker etablerede værksted i Søllerød i midten af 1950erne. Herfra udgik en perlerække af kirketekstiler af meget høj kvalitet. Der var tale om et nybrud indenfor den kirkelige tekstil-kultur, som indtil da var domineret af tekstiler i rødt fløjl, garneret med guld-bånd og agramaner. Inspireret af engelske og svenske kirkelige kunsthåndværker-traditioner, arbejdede Beckers med de liturgiske farver, som i messehagelerne bidrog til at tydeliggøre kirkeårets gang. (se endvidere plancen om kirkeårets liturgiske farver ved udstillingen). Som den fremragende håndværker John Becker var, udnyttede han alle vævekunstens muligheder i farver, teknikker materialer (uld, hør og silke) og som Vestervigs hageler vidner om.

Kirsten Becker døde i 2003, John Becher døde i 1986.

Den hvide hagel blev ødelagt efter et indbrud i Vestervig Kirke.

På daværende tidspunkt skænkede den afgående præst Knud Schjødt Pedersen en ny messehagel til Vestervig Kirke, vævet i helsilke af arkitekt og væver Liv Stange. Det var Schjødts ønske, at denne nye messehagel sammen med det gyldne felt fra den tidligere messehagel skulle svare helt til den messehagel, som blev ødelagt ved indbruddet. (Kirkebladet 4/94)

Den lilla hagel (1974-1975) er også lavet i helsilke. Købt for midler skænket som gave og stillet til rådighed til udsmykning af Vestervig Kirke.

Den grønne messehagel (1975)

I 1975 ansøgte Vestervig Menighedsråd Aalborg Stiftsøvrighed om at få frigivet kapital som var skænket til kirken til udsmykning. Vi formoder at den grønne messehagel, udført i silke og andet materiale herefter er bestilt og leveret 1975-1976.

Vestervig Menighedråd