Årets plakatkunstner

Sommerkoncerternes plakat er tegnet af Henning Bjørn og forestiller kirkens klokker.

Årets plakatkunstner er Henning Bjørn fra Krik. Henning Bjørn åbnede eget galleri i 2011. Henning har helt tilbage fra skoletiden haft stor interesse for tegning og helt frem til i dag, hvor han er gået ind i pensionsalderen. Henning Bjørn sluttede sin arbejdstid som kranfører på en stor hollandsk flydekran ved bygningen af Storebæltsbroen. Motivet forestiller Vestervig kirkes klokker. Den ældste klokke er fra 1400-tallet. Den anden er fra 1513 og havde således jubilæum sidste år. Bygningsspor i kirketårnet antyder, at der har været mindst fire klokker førhen. I 1567 blev de to største klokker afleveret til Viborg Domkirke. Henning Bjørn har lavet en blyantstegning af de to tilbageværende klokker.

Læs mere om Henning Bjørn her.