Spillemandsmesse

Orkesteret ”Jysk på Næsen” og Morsø Koncertkor spillede og sang Spillemandsmessen ved gudstjenesten 6. april.

Spillemandsmessen er en gudstjeneste iklædt dansk folkemusik, og den første af sin art på dansk. Teksten er skrevet af Holger Lissner. Musikken er komponeret af Ivan Bjerre Damgård og Michael Sommer, med udgangspunkt i dansk traditionel dansemusik. Den blev uropført ved Danske Kirkedage i Roskilde i 2004.
Spillemandsmessen er for blandet kor, solist (sopran) og orkester (2 violiner, harmonika og kontrabas). Solist var Tina Nielsen og Claus Nybo varetog den liturgiske del af gudstjenesten.
Det var rigtig livsbekræftende musik, hvor forskellige led havde form som polonaise, scottish, sekstur eller vals. Man fik lyst til at danse med, hvad trioen på billedet også gjorde.