Århus Brass Band

Århus Brass Band har været på øve-weekend i Thy og spillede i den forbindelse en flot og festlig koncert i Vestervig kirke.

Paul Lovatt Coopers ”Enter the galaxies” indledte festligt koncerten. Cooper er ét af brass band verdenens mest lovende komponister i øjeblikket, og han er bare 37 år gammel. På programmet var også lyriske soloværker for cornet, horn, trombone og euphonium, værker der passede fint til kirkens akustik. Vi hørte bl. a. Howard Snells “A nightingale song in Berkeley Square” og “Don’t doubt him know” af Leonard Ballantine.
Et enkelt såkaldt test piece blev det til: ”A London ouverture” af Philip Sparke. Test pieces er skrevet til konkurrencer og beregnet på at sætte musikerne på prøve. Selv om det 12 minutter lange stykker derfor indeholder mange løb, høje toner og svære rytmer, forstår Sparke altid at skrive det sammen til en musikalsk helhed. Det blev klart koncertens højdepunkt.
Koncertens ældste komponist - og dirigentens yndlingskomponist - Wilfred Heaton fik lov til at slutte koncerten med ”Childrens Friend”.