Babysalmesang i Hurup kirke er for babyer og deres mødre i hele Sydthy.

Babysalmesang finder sted i Hurup kirke onsdage fra kl. 9.30. Sidste gang er onsdag den 9. april. Den bedste vej til forståelse af, hvad babysalmesang går ud på, er at møde op og prøve at være med.

Børnene er så små (2-9 mdr.), at de ligger på ryggen, på dyner og tæpper på gulvet i kirken.
Foran sidder mor og er hele tiden i meget tæt kontakt med sit barn via øjenkontakt og fysisk kontakt. Det viser sig hver gang, at når vi begynder at synge, så vækkes alle barnets sanser, og der breder sig en fryd mellem alle i rummet.

Vi synger nye sange og gamle salmer og sange som vi kender, fx ”I østen stiger solen op” og ”Jeg ved en lærkerede”. Ofte bruger vi kun de første vers, for det drejer sig ikke om ordene i sangene, men om den glæde der kommer af at synge og lytte. Vi bruger også kirkerummet; går rundt og synger eller danser en lille rytmisk dans, som passer til den enkelte salme.

Babysalmesang er ikke nyt, mødre har altid sunget for deres børn, det er blot genbrug af noget som er gledet i baggrunden. Vi vil gerne vise alle mødre, hvor meget de kan, hvis de giver sig selv mulighed for kontakt med deres børn. Rangler og sut og andre afledningsmanøvrer bliver overflødige, når vi er sammen og kan mærke nærværet.

Babysalmesang handler om at skabe den helt nærværende kontakt mellem mor og barn, ved hjælp af stemmen, øjenkontakt og den velsignede klang, som er i vore ældgamle kirkerum.
For et barn er mors stemme altid den bedste - det kan mærke kærligheden uanset hvordan det lyder.

Meld dig på rsf@km.dk så er du med, så længe der er plads. Det er gratis at deltage.

Nærmere oplysninger hos:

Ruth Folmersen,
sognepræst i Hurup, Helligsø og Gettrup.
Tlf. 97 95 62 19, rsf@km.dk
eller Birte Aarup, tlf. 97 95 11 92