Afskedsgudstjeneste for Ivar Mæland

Claus Nybo, Ivar Mæland og Henning Toft Bro

Søndag 8. december var der festgudstjeneste i Vestervig kirke med biskop Henning Toft Bro som prædikant, da Vestervig og Agger sogne tog afsked med organist gennem 16 år, Ivar Mæland.

Foreningsfaner fra sognene deltog i gudstjenesten, der var præget af meget musik med Ivar Mæland ved orglet, Vestervig Kammerkor samt Hans Henrik Larsen på trompet.

Ivar Mæland blev hædret ved en festlig sammenkomst efter Gudstjenesten. Salen på Tinghuskroen var fyldt med mennesker, der takkede for organistens virke i sognene og for hans store arbejde for Vestervig Kirkemusikskole som leder, kunstner og underviser.

Ud over menighedsrådsformand i Vestervig, Margit Nørgaard var der taler af bl.a. kontorchef Steffen Brunés fra Kirkeministeriet, rektorerne fra Løgumkloster og Sjællands Kirkemusikskoler, repræsentanter for lærerne samt provst Jens F. Munksgaard og biskop Henning Toft Bro, der er formand for bestyrelsen på Vestervig Kirkemusikskole.
Vestervig Kammerkor sang ved sammenkomsten, der samlede ca. 100 mennesker.