Du er her: 
tirsdag01sep2020

Sommerkoncert med guitarsekstet og kor

tirsdag01sep2020 kl. 19:30 - 20:30

Vestervig kirke har bestilt komponisterne Niels Bjerg og Anders Holst til at skabe værket 'Genklang' for guitarsekstetten Cirklen og MidtVest Pigekor. Målet er at give publikum en ny oplevelse af Vestervig kirkes særlige rum ved at udforske og fremvise nye sider af akustikken i, hvad der skal blive et akustisk portræt af arkitekturen. Vi skal lytte ikke blot til musikken, men til selve rummet - henføres ikke blot af tonerne, men af den klang væggene og hvælvingerne reflekterer - genopdage rummets storhed med en rigdom af overtoner, som kun så enestående en arkitektur kan præstere.

Til dette formål tager værket 'Genklang' udgangspunkt i ensemblet Cirklens særlige koncertform, der benytter rummets akustik dynamisk, ved at musikerne bevæger sig omkring publikum. De seks guitarister udfører en koreografi fordelt ud i hele rummet. I udvalgte passager medvirker MidtVest Pigekor i en utraditionel komposition, hvor koret i stedet for stemmeregistre er opdelt i grupper, der følger med guitaristernes forskellige ruter og danner samklange på tværs af rummet.

Cirklen har medvirket i et utal af sammenhænge bl.a. lsildurs Bane, Bisse og We Go. Sekstetten er desuden kendt for sit samarbejde med krautrock-legenden Manuel Göttsching og opførelsen af hans lnventions For Electric Guitars i Szczechin Philharmonic, 2017.

MidtVest Pigekor er grundlagt af Dorte Bille, som har været korleder og dirigent for koret siden starten i 2000. Vejen til MidtVest Pigekor går via Børnekoret og Juniorkoret. Tilsammen tæller de tre kor cirka 130 piger og unge kvinder i alderen 8 til 19 år . Alle sangerne modtager undervisning i sang og hørelære på Den Jyske Sangskole i Herning. Korets klangideal er klassisk som udgangspunkt, men deres repertoire indeholder musik i forskellige genrer og med meget varieret musikalsk udtryk.

Demofilm og lyd til stykket 'Genklang' på vimeo.com/370088930

Cirklen består af de seks guitarister:

Niels Bjerg - www.wego.dk/niels

Anders Holst - andersholst.dk

Samuel Hälkvist - samuelhallkvist.com

Lars Bech Pilgaard - cargocollective.com/larsbechpilgaard

Emil Palme - www.emilpalme.com

Mika Forsling - mikaforsling.com

Læse mere om MidtVest Pigekor på midtvestpigekor.dk

Koncerten arrangeres i samarbejde med TCMA - Thy Centre for Musical Arts - tcma.dk 

Entré kr. 100 - dørene åbnes kl. 18.30.